Back to overview

Communications & QA Manager Nanja over haar functie bij SenseAnywhere: “Kansen worden benut”

Communications & QA Manager Nanja Segers viert vandaag haar vijf jarig jubileum bij SenseAnywhere. Ze heeft meegemaakt hoe SenseAnywhere is gegroeid van een kleinschalig familiebedrijf naar een professionele organisatie met duizenden klanten in 80 landen. We interviewden Nanja over haar functie en hoe deze bijdraagt aan haar werkgeluk.

Hoe is jouw carrière begonnen bij SenseAnywhere?
Nadat ik mijn opleiding Communicatie & Multimedia Design heb afgerond bij de LOI Hogeschool en een aantal jaar werkervaring heb opgedaan als E-Commerce medewerker, ben ik gestart bij SenseAnywhere. Een baan als Communicatie & Marketing medewerker bij een snelgroeiend technologiebedrijf leek me erg leuk. Ik werd goed ontvangen en voelde me al snel thuis in dit gezellige en kleinschalige familiebedrijf.

Je bent nu Communications & QA Manager. Hoe is jouw functie in de loop van de tijd veranderd?
De eigenaar van SenseAnywhere merkte op dat ik een zeer nauwkeurige, planmatige en structurele manier van werken heb. Eigenschappen die een kwaliteitsmanager goed van pas komen. Daarnaast werd farma een belangrijke afzetmarkt voor SenseAnywhere. In de farmaceutische industrie geldt strikte wet- en regelgeving en met name ISO certificaten spelen daarbij een belangrijk rol. De oprichter van SenseAnywhere zag hier een kans en na 1 jaar kreeg ik een vaste baan en functie als Communications & QA Manager.

Hoe ziet jouw huidige functie er op dit moment uit?
Momenteel heb ik een dubbelrol binnen SenseAnywhere. Als Communications Manager houd ik me bezig met Copywriting; denk aan het schrijven van Engelstalige nieuwsbrieven, persberichten, Whitepapers en Case Studies, maar ook het ontwikkelen van documentatie zoals datasheets en handleidingen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het beheren en verbeteren van de website en Social Media kanalen.

Op kwaliteitsgebied heb ik van SenseAnywhere de mogelijkheid gekregen mijn Post Bachelor Kwaliteitsmanagement en diploma’s als Intern Auditor en Coachend Leiderschap te behalen. Inmiddels houd ik me als QA Manager bezig met het opstellen en verbeteren van kwaliteitsprocedures en -processen. Ook het onderhouden van validatiedocumenten hoort daarbij. Ik ben verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbreiden van ons managementsysteem (ISO 9001 en ISO 14001), het uitvoeren van klanttevredenheidsonderzoeken, het geven van awareness trainingen, het verbeteren van processen door middel van Interne Audits, het bijwonen van klantaudits, het voorzitten van MT-meetings en het zelfstandig begeleiden van ISO-audits.

Welke voordelen biedt goed Kwaliteitsmanagement voor SenseAnywhere en haar klanten?
Volgens procedures werken zorgt ervoor dat er geen stappen overgeslagen worden en dat er consistente keuzes gemaakt worden. Voldoen aan ISO norm elementen zorgt ervoor dat je als organisatie nadenkt over bijvoorbeeld veranderingen binnen en buiten het bedrijf, wie jouw doelgroepen zijn, welke wet- en regelgeving van toepassing is, hoe afdelingen onderling met elkaar samenhangen, welk beleid je uitdraagt zodat alle neuzen dezelfde kant op komen te staan, welke belangrijke risico’s er zijn, welke doelstellingen/KPI’s je vaststelt en monitort, welke middelen je nodig hebt, de manier waarop je communiceert en documenteert, hoe je planning eruit ziet en hoe je als organisatie continu kunt verbeteren. Dit komt de professionaliteit van SenseAnywhere ten goede, wat zowel gunstig is voor de organisatie zelf als voor haar klanten.

Wat vind je aantrekkelijk aan jouw functie als Communications & QA Manager? Wat motiveert je?
Het leukste aan mijn functie vind ik de afwisseling van taken. Geen dag is hetzelfde en de tijd gaat ontzettend snel omdat je met zoveel dingen tegelijk bezig bent. Vanuit Product Development en Service & Support word ik vaak gevraagd om mee te denken, wat zorgt voor extra betrokkenheid. Door mijn rol in het Management Team weet ik wat er op strategisch niveau speelt bij de organisatie, wat ik heel interessant vind.

Wat zijn je grootste uitdagingen bij deze functie?
Afgelopen jaar heb ik zelfstandig de ISO 14001 norm geïmplementeerd voor SenseAnywhere. Dat is de internationale norm voor Milieumanagement. Voor mij was dat een nieuw project en een mooie uitdaging. Na hard werken, veel documenteren en regelmatig vergaderen is dat ook gelukt: we zijn eind vorig jaar ISO 14001:2015 gecertificeerd. Mooi om te zien dat we als organisatie ook een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld. Het is belangrijk om klantaudits en externe audits van certificeringsorganisaties tot een goed einde te brengen. Dat blijft toch altijd een beetje spannend. Als de slotbijeenkomst positief is, geeft dat enorm veel voldoening.

Wat vind je van de werksfeer en het contact met collega’s bij SenseAnywhere?
De werksfeer bij SenseAnywhere is erg goed. We hebben een gezellig team, collega’s staan voor elkaar klaar en er is ook ruimte om van elkaar te leren. Na het weekend of een vakantie kijk ik er naar uit om weer bij te kletsen met collega’s. Ik ga elke dag met plezier naar het werk.

Wat spreekt je aan aan SenseAnywhere als organisatie? Waar ben je het meest trots op?
Toen ik begon bij SenseAnywhere werkten er ongeveer 8 mensen en inmiddels zijn we met een team van 17 professionals. De enorme groei die we hebben meegemaakt met de COVID-19 vaccine monitoring maakt me ontzettend trots. Knap om te zien hoe iedereen zijn handen uit de mouwen heeft gestoken. We zijn niet alleen gegroeid in personeel en omzet, maar we hebben als organisatie ook een professionaliseringsslag gemaakt. Bijzonder om mee te maken en mooi om te zien hoe iedereen zijn steentje daaraan heeft bijgedragen.

Subscribe to our newsletter

and stay updated on the latest developments