Back to overview

Finance & Procurement Support Claudia over haar werk en studie: “SenseAnywhere draagt bij aan mijn groei”

Het is inmiddels twee jaar geleden dat ik werd aangenomen bij SenseAnywhere. En deze tijd is voorbij gevlogen!

Als Finance & Procurement Support verwerk ik alle binnenkomende en uitgaande facturen, verzorg ik het maand-einde en plaats ik bestellingen voor intern gebruik zoals kantoorartikelen. Daarbij is debiteurenbeheer ook een belangrijk onderdeel. Wanneer een factuur is uitgestuurd, houd ik in de gaten of deze binnen de betaaltermijn wordt betaald. Zo niet, dan ga ik erachter aan. Zo zorgen we ervoor dat we voldoende geld ‘in kas’ hebben om bijvoorbeeld binnenkomende facturen te kunnen betalen. SenseAnywhere is een financieel gezond bedrijf. Maar ik denk dat iedereen het prettig vindt dat dit proces zo goed mogelijk verloopt. Ik vind het leuk om daaraan bij te dragen.

Finance en Accounting hebben een beetje een ‘stoffig’ imago. Het zou saai zijn en weinig uitdagend. Misschien is dat ook zo wanneer je de hele dag dezelfde taken uitvoert. Bij SenseAnywhere is de functie allesbehalve saai. Je krijgt veel informatie en het is erg leerzaam. Ik heb al ontzettend veel geleerd over het boeken van facturen, BTW en kostenplaatsen. Je gaat wat meer de diepte in en krijgt op die manier meer kennis van zaken.

Sinds kort volg ik ook een studie naast het werk. Het zou gaaf zijn als ik het management van financiële informatie kan voorzien waarop beslissingen gebaseerd kunnen worden. Tevens wilde ik meer weten van Finance om betere analyses te kunnen maken. Ook wilde ik de balans en winst- en verliesrekening beter kunnen begrijpen. Om die reden ben ik gestart met de opleiding Assistent Controller. Ontzettend leuk dat SenseAnywhere je de mogelijkheid biedt om opleidingen en cursussen te volgen. Op die manier draagt SenseAnywhere bij aan mijn groei.

Onderdeel van de opleiding was het uitbrengen van een advies aan het management. Middels een adviesrapport en presentatie heb ik het management geadviseerd het declaratieproces te automatiseren. Dat was spannend en leuk om te doen. Het werd erg positief ontvangen en ook van de docent kreeg ik een goede beoordeling. Dat je werk gewaardeerd wordt is natuurlijk erg fijn. Het gaf mij een goed gevoel en veel motivatie om door te gaan.

De opleiding is natuurlijk al een project op zich. Daarnaast zijn er altijd dingen die je extra kan oppakken. Het is leuk om iets nieuws te leren en dat kan uitstekend bij SenseAnywhere. Zo krijg ik momenteel ‘les’ in het boeken van afschrijvingskosten en een stukje voorraad administratie.

Wat ik zo fijn vind bij SenseAnywhere is dat je veel vrijheid krijgt. De sfeer is goed en de collega’s zijn gezellig. We lunchen elke dag samen en bespreken dan nog even het weekend of iets anders. Omdat het bedrijf nog relatief klein is zijn de lijntjes kort en is het makkelijk om contact te leggen met elkaar. We spreken elkaar op de werkvloer, maar ook via Teams of per e-mail. Bij SenseAnywhere zijn we erg collegiaal en ondersteunen elkaar waar het kan. Zelf vind ik het leuk om collega’s te helpen, bijvoorbeeld met inpakken van orders of juist met het uitpakken van leveringen. Je zit hier niet vastgeroest in je functie en dat maakt het zo fijn en afwisselend.

Waar we allemaal trots op zijn, zijn de ISO-certificeringen die we hebben behaald. Dat laat ook zien dat we een serieus bedrijf zijn en steeds meer groeien, professionaliseren en ontwikkelen. Tot slot is het natuurlijk erg gaaf dat de kleine oranje AiroSensortjes de hele wereld over gaan! Dat maakt me ontzettend trots om voor deze organisatie te werken.

Auteur: Claudia Sieben

Subscribe to our newsletter

and stay updated on the latest developments